זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 בטטות גדולות ולא מבושלות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 ביצה גדולה
- 2 כוסות שמנת לבישול
- 3/4 כפית מלח
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- קורט טימין - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבטטות בתבנית עגולה עם קוטר של 20 ס"מ, המשומנת בתרסיס שמן.
2. טורפים בקערה את הביצה. מוסיפים את השמנת, המלח, אגוז המוסקט והפלפל; מערבבים היטב.
3. יוצקים על הבטטות ומפזרים את הגבינה.
4. אופים, לא מכוסה, בחום של 190 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים, במשך 40-45 דקות. אם רוצים, מקשטים בטימין טרי טרם ההגשה.