זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חציל גדול (או 2 בינוניים)
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ¼1 כוסות רוטב עגבניות מוכן
- ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את הקצוות מהחציל/ים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על נייר האפייה ומברישים את שני הצדדים של כל פרוסה בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
3. צולים את פרוסות החציל עד שהן כמעט רכות, במשך 10-12 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים מעל כל פרוסה 2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים בנדיבות מוצרלה ומסדרים 3-5 חתיכות עגבניות שרי מעל כל פרוסה.
5. מחזירים את הפיצות לתנור וצולים עד להמסה של הגבינה, במשך 5-7 דקות נוספות.
6. מגישים את הפיצות חמות, מעוטרות בבזיליקום.