לסטייק הכרובית:
- 1/2 ראש כרובית קטנה, חתוך לארבעה סטייקים בעובי 1.25 ס"מ
- 3 כפות שמן אבוקדו, מחולקות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 קלח תירס
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 2 כפות גבינה בולגרית, מפוררת
- 1 כף עלי כוסברה טריים, קצוצים - לקישוט
לרוטב האבוקדו-כוסברה:
- 1/4 כוס (60 מ"ל) קרם קוקוס לא ממותק
- 1 אבוקדו
- מיץ מליים אחד
- 1/4 כוס (10 גרם) עלי כוסברה טריים
- 2 שיני שום
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את הכרובית: מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על אש גבוהה בזמן הכנת הסטייקים.
2. מביאים סיר מים גדול לרתיחה. חולטים שני סטייקים של כרובית בערך 40 שניות ואז מעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר סטייקי הכרובית וכל הפרחים הנוספים שנותרו לאחר חיתוך הסטייקים. מטפטפים על הכרובית שתי כפות משמן האבוקדו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מתבלים את קלח התירס בשאר שמן האבוקדו, בפפריקה במלח ובפלפל.
4. צולים את הסטייקים והפרחים עד שהם משחימים וחרוכים מעט, במשך כ-5 דקות לכל צד. מעבירים לתבנית. צולים את התירס והופכים כל 3 דקות. כשהוא מקבל כתמי חריכה ובגוון צהוב בהיר יותר, לאחר 7-9 דקות, מוציאים מהגריל ומניחים על תבנית האפייה לקירור.
5. מכינים את הרוטב: קרם הקוקוס צריך להיות חלק; אם הוא לא חלק, מחממים אותו במיקרוגל במשך כ-30 שניות ומערבבים עד שהוא נראה כמו חלב. לחלופין, ניתן לחמם אותו בסיר קטן על אש בינונית ולערבב עד שהוא חלק.
6. מכניסים למעבד מזון את קרם הקוקוס, האבוקדו, מיץ הליים, הכוסברה, שיני השום והמלח. מעבדים במשך 10 שניות. משתמשים במרית גומי כדי לגרד את הצד ואז מעבדים עוד 5-10 שניות, עד לשילוב מלא ולקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
7. לאחר שהתירס התקרר, מעמידים אותו על קרש חיתוך ומשתמשים בסכין חדה כדי לחתוך את הגרעינים.
8. מעבירים את הסטייקים לצלחות. מניחים כמות נאה מרוטב האבוקדו-כוסברה על כל סטייק. מוסיפים את כל הפרחים הנוספים, גרעיני התירס, הגבינה הבולגרית המתפוררת והכוסברה הקצוצה ומגישים.