רכיבים
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס רוטב סויה או רוטב תמרי
- 2 כפות פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
- 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית זרעי שומר, כתושים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת כמון
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)
- 1 כפית סירופ מייפל
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1/3 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1/4 כוס קמח, מנופה (ניתן להשתמש גם בקמחים ללא גלוטן, כמו קמח שיבולת שועל)
- 2 כוסות שיבולת שועל
- דפי אורז
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. לסיר בינוני, רצוי נון-סטיק, הוסיפו את המים, רוטב הסויה, השמרים התזונתיים, תערובת התיבול האיטלקי, אבקת הבצל, אבקת השום, זרעי השומר, המלח, הכמון, הפפריקה, הפלפל האנגלי, המייפל ושמן השומשום. מביאים הכל לרתיחה.
2. בוחשים פנימה את אגוזי המלח, הקמח ושיבולת השועל, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב לאיחוד מלא. מערבבים במשך 2-3 דקות, עד ששיבולת השועל מתחילה להתרכך. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן, עד שניתן להתעסק בה בידיים בלי לחטוף כוויה.
3. מגלגלים מהתערובת נקניקיות בגודל שווה ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. טובלים כל דף אורז בקערה עם מים חמים, עד שהוא מתרכך - נזהרים לא להשרות יותר מדי, כי אז הדף ייקרע.
5. מניחים דף אורז על כל נקניקייה, הופכים ומסובבים את הקצוות כמו סוכריה ואז מקפלים אותם מתחת.
6. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים עד להזהבה יפה מכל הצדדים, במשך 8-10 דקות. מוציאים לצלחת ומגישים.