רכיבים
- ראש כרובית בינוני, מחולק לפרחים
- 1 כוס קשיו גולמי, מושרה במים לפחות שעתיים
- 1.5-2 כוסות מים
- 1/4 כוס פתיתי שמרים תזונתיים / שמרי בירה
- 1/4 כוס גמבה קצוצה
- 1/2 בצל, קצוץ
- 1 שן שום
- 1 כף טחינה גולמית (לא חובה)
- 1/2 1 כפיות מלח
- קמצוץ פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומאדים את פרחי כרובית במשך 5 דקות או עד שהם רכים. מסננים את מי האידוי ושומרים בצד כוס אחת עבור "הגבינה". מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה בעלת שוליים גבוהים - רצוי תבנית קרמית.
2. שוטפים ומסננים את הקשיו לאחר ההשרייה וטוחנים בבלנדר במהירות גבוהה יחד עם המים, השמרים, הגמבה, הבצל, השום, הטחינה, המלח והפפריקה - עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים לבלנדר את כוס מי אידוי פרחי הכרובית ששמרנו בצד ומעבדים שוב. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
3. יוצקים את "הגבינה" על פרחי הכרובית שבתבנית, מפזרים מעל מעט פפריקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35 דקות או עד ששולי המאפה משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.