רכיבים
- 680 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 450 גרם לפת, גזומה, קלופה וחתוכה לקוביות
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 כרישה - חלקים לבנים וירוקים בהירים, חתוכים דק
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה והלפת בסיר גדול וממלאים במים קרים שיכסו את תפוחי האדמה והלפת ב-2.5-5 סנטימטרים. מניחים את הסיר, לא מכוסה, על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים עד שתפוחי האדמה והלפת רכים מאד, בערך 20-25 דקות. מסננים ומחזירים מיד את תפוחי האדמה והלפת לסיר החם. מניחים בצד.
2. לבינתיים, מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכרישה הפרוסה ומטגנים עד שהיא רכה ומשחימה קלות, במשך כ-3-5 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד.
3. מוסיפים את השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והכרישה (בתוספת שמן הזית שנותר במחבת) לתפוחי האדמה והלפת. מועכים עם מזלג. אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית אם התערובת יבשה מדי. מחממים מחדש במידת הצורך לפני ההגשה.
ניתן לאחסן שאריות בכלי אטום במקרר במשך 2-3 ימים.