רכיבים
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים או 400 גרם גרגרי חומוס משימורים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס גמבה קצוצה
- 1 עגבנייה בינונית, קצוצה
- 1 גזר, חתוך לקוביות
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כוסות ממי בישול גרגירי החומוס או ציר ירקות
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים - שוטפים ומשרים אותם למשך לילה. למחרת מסננים אותם ושוטפים היטב. לאחר מכן, מניחים אותם בסיר, מכסים במים - 5 ס"מ מעל הגרגירים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה, עד שהם רכים. מסננים היטב את הגרגרים ושומרים בצד 2 כוסות ממי הבישול.
2. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס משימורים - התחילו מהשלב הזה:
בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים לריכוך במשך 4 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות נוספות תוך ערבוב.
3. מוסיפים לסיר את הגמבה, העגבניות, הגזר, גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, הבזיליקום והאורגנו. מערבבים ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומי בישול החומוס או ציר ירקות. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהתבשיל מסמיך.
4. מתבלים במלח, מערבבים ומועכים מעט מהחומוס כדי להסמיך את התבשיל עוד יותר. מסירים מהאש ומגישים.