תפוחי אדמה, איך אנחנו אוהבים אותם? בואו נמנה את הדרכים: פרוסים ואפויים, מטוגנים כצ'יפס ואפילו מרוסקים למחית. זו הסיבה שהתרגשנו לקרוא על דרך חדשה לחלוטין להכינם, שמולידה "תפוחי אדמה נמסים". דמיינו לעצמכם פרוסות תפוחי אדמה מקורמלות ופריכות מבחוץ וקרמיות כמו פירה מבפנים. בעיקרון, הטוב משני העולמות.
אז איך מכינים תפוחי אדמה נמסים?
ראשית, תצטרכו 900 גרם תפוחי אדמה זהובים; 70 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת; 1 כוס ציר ירקות; 4 שיני שום, כתושות; מלח גס ופלפל שחור גרוס.
וכעת, ניגש למלאכה: חממו תנור ל-260 מעלות. חתכו את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, הניחו אותן בתבנית מתכת גדולה, פזרו מעל את החמאה המומסת ותבלו במלח ופלפל. אפו במשך 30 דקות, תוך כדי הפיכה פעם באמצע. הוציאו את תבנית האפייה מהתנור, הוסיפו את המרק והשום ואז המשיכו לאפות עד שרוב הציר נספג, בערך 15 דקות נוספות.
התוצאה? נתחי תפוח אדמה פריכים וחריפים שלא יוותר מהם פירור. לסיום, תבלו במלח ופלפל. והגישו מיד.