זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 30 גרם חמאה או מחמאה
- 1 כוס קוסקוס לא מבושל
- 1/3 כוס שקדים קלויים, קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס צימוקים זהובים
- 1 כוס משמשים מיובשים, קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- קורט קינמון
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מביאים 1+1/4 כוסות מים עם כף אחת של חמאה - לרתיחה.
2. כאשר המים רותחים, מוסיפים את הקוסקוס, מנמיכים את החום, מכסים ומבשלים במשך 7-9 דקות.
3. בערך דקה לפני שהקוסקוס סיים להתבשל והמים נספגים, מוסיפים את הצימוקים והמשמשים לתערובת.
4. מנמיכים את החום, מוסיפים את השקדים, כף החמאה הנותרת, המלח, הפלפל השחור והקינמון. מערבבים את הקוסקוס במזלג.
5. מגישים חם או קר - לאחר שהיה במקרר במשך 30 דקות.