מתכון לקציצות עדשים כתומות של מורן פינטו

לאחר שבת ארוכה ועמוסה במיני מגדנות, אנו מעדיפים שארוחת הצהריים שלנו תהיה קלילה ונטולת חלבון בשרי, שתותיר בנו תחושה קלילה. המתכון הבא, בתוספת אורז לבן, עונה על הצורך הזה במדויק (אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 6 כוסות מים
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף פפריקה
  • 3 ענפי בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי כוס פירורי לחם
  • (ניתן להוסיף כוסברה קצוצה דק דק או פטרוזליה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים כ-25 דקות, עד שהן רכות ומסוננות היטב.

2. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים.

3. לשים היטב את כל התערובת ומגלגלים לקציצות מעט פחוסות.

4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים מכל צד במשך 2 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אין צורך להשתמש בביצים כיוון שהעדשים האדומות הן בעיקר חלבון. אפשר להוסיף קמח עדשים כתומות כדבק ו/או זרעי צ'יה מושרים במים במקום ביצים. וכך הפכתם את הקציצות לטבעוניות.
2
אפשר לאפות בתנור על ניר אפיה ואז להוסיף לעיסה 3 כפות שמן זית .
1
אפשרי בתנור?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות