רכיבים
- 1 חציל גדול
- 3 כפות רוטב סויה תמרי
- 1-2 כפות שמן אבוקדו (או כל שמן ניטרלי אחר לצלייה)
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות כוסברה טחונה
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף מיובש (אופציונלי)
לרוטב:
- 1/3 כוס חומוס מוכן (קנוי או ביתי)
- 1-2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית שמיר מיובש או 2-3 כפיות שמיר טרי קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 3 כפות מים
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ, ומסדרים על תבנית אפייה. מזלפים מעל את רוטב הסויה וחצי מכמות השמן, ובעזרת מברשת או בידיים, מצפים את הפרוסות ברוטב.
2. בצלחת קטנה, מערבבים את כל התבלינים היטב ומפזרים מעל שני הצדדים של פרוסות החצילים. בעזרת האצבעות, מעסים את התבלינים בעדינות לתוך החצילים.
3. מחממים פלנצ'ה (מחבת פסים) או גריל חשמלי על חום בינוני, ומברישים את משטח הצלייה עם השמן הנותר. מוסיפים את פרוסות החצילים וצולים אותן במשך כ-3 דקות מכל צד או עד שהחציל מתרכך ומקבל פסי חריכה (טיפ: הניחו על הפרוסות משהו כבד, כמו תחתית של מחבת ברזל יצוק, מה שיגרום להן לקבל פסים מרשימים ובולטים).
הכנת הרוטב:
4. לקערת ערבוב קטנה מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים - ובתחילה, עושים שימוש רק בכף מיץ לימון אחת. טורפים הכל היטב, ומוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת מרקם נוזלי, אך סמיך מספיק. טועמים ומוסיפים לימון / מלח / מים, אם צריך.
הכי טוב להגיש את החצילים והרוטב מיד, אך החצילים נשמרים היטב במקרר עד 3 ימים, והרוטב יכול לשרוד מכוסה במקרר עד 5 ימים.