זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 6 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ גס 2 שיני שום, מקולפות קלות כתוש
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 זוקיני בינוני, פרוס
- 1 קישוא צהוב בינוני, פרוס
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 200 גרם עגבניות בשלות, קצוצים
- 100 גרם מוצרלה, קרועה גס (אופציונלי)
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוץ גס
- 1/4 כוס עלי בזיליקום, קרועים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל שקוף, 8-10 דקות.
2. מוסיפים את פרוסות הזוקיני והקישואים, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב תדיר, עד שנוזלי הירקות מזהיבים.
3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד לריכוך, במשך כ-2 דקות נוספות. מגישים מיד, עם מוצרלה, פטרוזיליה ובזיליקום.