רכיבים
- 2 בטטות בינוניות, מקולפות ומגוררות על החלק הגדול של הפומפייה
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ + תוספת לקישוט
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- שמן לטיגון (ראו הערה)
למטבל:
- 1/2 כוס יוגורט יווני
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום קטנה, כתושה דק מאוד
אופן הכנת לביבות בטטה ובצל ירוק:
הערה: כמות השמן בה תשמשו, תלויה בסוג המחבת. מחבת ברזל יצוק או בעל תחתית כבדה ייתן את התוצאות הטובות ביותר, אך תצטרכו להשתמש ביותר שמן. מחבת עם ציפוי לא-דביק ייתן לביבות פריכות פחות, אך תוכלו לחסוך בשמן.
1. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות המגורדות, הגבינה הצהובה והבצל הירוק הקצוץ. בכלי קטן, טורפים את הביצים את המלח והפלפל השחור, יוצקים לקערת הבטטות ומערבבים היטב.
2. מחממים מחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 1-2 כפות שמן, לוקחים מעט מתערובת הבטטות (אמורות לצאת כ-12 לביבות) ומטגנים בכל פעם 3-4 לביבות במשך 3-4 דקות מכל צד. לוחצים מעט מעל כדי לאחד את המרכיבים ולמנוע מהלביבה להתפרק. מוציאים לנייר סופג את הלביבות המוכנות ומוסיפים עוד שמן לפי הצורך.
3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל.
מגישים את הלביבות מיד, חמות, לצד המטבל.