רכיבים
- 4 כוסות <a href="http://www.kikar.co.il/162394.html">ציר מרק ירקות</a> או מים + אבקת מרק
- 6 גבעולי אספרגוס, קצוצים
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 1 כוס אורז ריזוטו ארבוריו
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס אפונה טרייה / קפואה
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת ריזוטו עם אפונה ואספרגוס:
1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את ציר המרק עד לרתיחה. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עד לריכוך. לאחר מכן, מסירים מיד את האספרגוס מהסיר ושוטפים תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מניחים בצד ומכבים את האש.
2. בסיר נפרד, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 40 שניות ומוסיפים את האורז. מבשלים עד שהאורז שקוף ומערבבים לעתים קרובות (בהכנת ריזוטו, "ערבוב מתמיד" זה הקונספט הכולל של הכנת המנה).
3. יוצקים על האורז כוס אחת של ציר המרק ומערבבים ברציפות עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין נוזלי. מוסיפים עוד מצקת של ציר מרק וממשיכים לערבב. חוזרים על התהליך עד שכל ציר המרק משולב בריזוטו והמרקם סמיך.
4. מוסיפים לאורז את האפונה, האספרגוס וגבינת הפרמזן, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים. מגישים במנות קטנות כדי שהריזוטו לא יתקרר.