רכיבים
- 1 ביצה
- 2 כפות (15-30 מ"ל) שמן זית + תוספת לטיגון
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/3 כוס פירורי לחם פנקו + תוספת לציפוי
- 1/3 כוס (20 גרם) בזיליקום טרי, קצוץ
- 1/3 כוס (36 גרם) עגבניות מיובשות (ללא שמן), קצוצות
- 1/3 כוס (26 גרם) גבינת פרמזן מגוררת + תוספת לציפוי
- קמצוץ מלח ים
- קמצוץ פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כף אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 425 גרם חומוס משימורים, מסונן, שטוף היטב ומיובש
אופן הכנת קציצות חומוס ועגבניות מיובשות:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ובמקביל, מחממים מחבת גדולה ממתכת או ברזל יצוק על אש בינונית. מוסיפים למחבת 1 כף שמן זית ואת השום ומטגנים במשך 3 דקות עד להשחמה קלה תוך ערבוב לעתים קרובות - היזהרו שהוא לא יישרף. מסירים מהאש, מצננים מעט ומעבירים למעבד מזון.
2. מוסיפים למעבד המזון גם את הביצה, פירורי הלחם, הבזיליקום, העגבניות המיובשות, הפרמזן, המלח, הצ'ילי הגרוס, האורגנו וכף שמן זית. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מגרדים את דפנות המעבד, לפי הצורך.
3. מוסיפים למעבד המזון את גרגרי החומוס וטוחנים עד לקבלת עיסה יציבה - אך נזהרים שהחומוס לא יהפוך למשחה אלא יישאר במרקם גרגירי יחסית. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
4. יוצרים מהעיסה כ-15 כדורים עגולים בגודל שווה, ומצפים אותם בפירורי לחם וגבינת פרמזן מגוררת.
5. מחממים שוב את המחבת בה השתמשנו קודם על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים שכבה דקה של שמן זית (כ-2 כפות), ומטגנים את הקציצות ב-2 קבוצות, כך שהן לא ימלאו את המחבת ויקררו את השמן. מוסיפים שמן לפי הצורך, מטגנים במשך 5 דקות עד להשחמה קלה מכל הצדדים ומסדרים את הקציצות המוכנות בתבנית אפייה.
6. אופים במשך 15 דקות ומגישים מיד עם פסטה או כל מנה אהובה אחרת. ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר במשך 3-4 ימים או לשמור במקפיא עד חודש - אך לא אופים את הקציצות, רק מטגנים אותן ולאחר ההפשרה מכניסים אותן לתנור.