רכיבים
- 1 בצל קטן, קלוף וחצוי
- 1 תפוח אדמה גדול בקליפה אדומה, קלוף
- 450 גרם כרוב ניצנים, חתוך קצוות ומגורר דק (או 4 כוסות כרוב ניצנים מגורר)
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1 חלבון ביצה, טרוף קלות
- 1/3 כוס קמח, או יותר לפי הצורך , מנופה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- שמן קנולה / זית
אופן הכנת לביבות כרוב ניצנים:
1. פורשים מגבת מטבח גדולה ונקייה על השיש / הדלפק / השולחן, ומגררים מעל את הבצל גס. עוטפים את הבצל במגבת וסוחטים היטב מעל הכיור. מעבירים את הבצל לקערה גדולה.
2. אם המגבת לחה מאוד, משתשים בחדשה, אם לא עושים בה שימוש חוזר ומגררים מעל את תפוח האדמה, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה הגדולה.
3. מוסיפים לקערה את כרוב הניצנים המגורר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, החלמון, הקמח, המלח והפלפל השחור ומערבבים לתערובת אחידה.
4. במחבת גדולה, מחממים 2.5 ס"מ שמן על אש בינונית. עובדים בקבוצות: לכל לביבה לוקחים 1/2 כוס מהתערובת, ומורידים בזהירות לשמן החם. משתמשים במרית או בגב של כף לשיטוח. מטגנים במשך 3-5 דקות מכל צד, עד שהלביבה זהובה ופריכה. מגישים מיד חם לצד שמנת חמוצה - ומתבלים במעט מלח, אם צריך.