רכיבים
- 4 בטטות בינוניות או 3 גדולות - שוות כמה שיותר ברוחבן ובאורכן
- שמן זית
- 3 כפות חמאה מומסת
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח גס ופלפל שחור
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנת "סמאש" בטטה בתנור:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, חותכים את הקצוות של כל בטטה ופורסים כל בטטה ל-4 פרוסות עגולות בעובי שווה.
2. בסיר גדול מלא מים מומלחים, מניחים את פרוסות הבטטה ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש ומבשלים עם מכסה במשך 25-20 דקות עד שניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות.
3. משמנים קלות תבנית אפייה גדולה, ומסדרים עליה את הבטטות. בעזרת מזלג, מועכים קלות כל בטטה (כיוון שהן רכות, לא לוחצים עליהן יותר מדי כדי שבסופו של דבר הן לא ישברו ויהפכו לפירה).
4. מערבבים יחד את החמאה, השום והפטרוזיליה ויוצקים את התערובת על כל בטטה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
5. אופים במשך 15 דקות, עד שהבטטות זהובות ופריכות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל פרמזן, ומחזירים לתנור לאפייה עד שהגבינה נמסה. מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור ומגישים מיד.