רכיבים
- 250 גרם אורז ריזוטו
- 2 כוסות מים
- 100 גרם חמאה
- למילוי:
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 100 גר' גבינת פרמזן מגורדת
- לציפוי:
- 2 ביצים, טרופות
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם זהובים
- לרוטב:
- 50 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת ארנצ'יני ברוטב שמנת עגבניות:
1. בסיר, ממיסים את החמאה, מוסיפים את האורז, מערבבים יחד ומוסיפים את המים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דק עד שהאורז מוכן בדרגת עשייה אל דנטה ובעל מרקם דביק - אך לא דייסתי. מעבירים את האורז לקערה, לצינון.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינות המוצרלה והפרמזן המגורדות, ומכינים בצד צלוחית עם מים.
3. מרטיבים את הידיים במים שבצלוחית כדי למנוע הידבקויות, לוקחים מהאורז כדור, ופותחים אותו על כף היד. מניחים במרכז מתערובת הגבינות, ומגלגלים בחזרה לכדור. חוזרים על הפעולה עד שהאורז ונגבינות נגמרים.
4. טורפים את הביצים בקערה אחת, ובקערה אחרת, מניחים את פירורי הלחם. מגלגלים את הכדורים בביצים ואז בפירורים, כך שיצופו היטב.
5. מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מטגנים את הכדורים עד להזהבה יפה.
הכנת הרוטב:
6. במחבת, ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת והעגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרסק, מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, ומערבבים. מבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.
הגשה:
יוצקים בנדיבות מהרוטב לצלחות אישיות, מניחים מעל 2-3 כדורי אורז, ומפזרים מעל פרמזן מגורד גס. ניתן להגיש את הכדורים במגש מרכזי ולצקת את הרוטב לכלי מטבל אישיים.