רכיבים
- 1 בטטה, שטופה היטב, לא מקולפת
- 1 כף שמן
- 1/4 כפית מלח
- אופציה 1 לתיבול: 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
- אופציה 2 לתיבול: שוקולד פיקנטי - 1 כפית אבקת קקאו + 1/4 כפית אגוז מוסקט + קמצוץ פפריקה חריפה
אופן הכנת צ'יפס בטטה מושלם:
רגע לפני: המתכון מיועד לבטטה אחת, הכפילו כמויות עם כל בטטה נוספת.
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. במנדולינה או בסכין מקצועית, פורסים את הבטטה לעיגולים דקים ככל האפשר.
3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את עיגולי הבטטה עם השמן, המלח, והתיבול שבחרתם, עד שהבטטות יהיו מצופות היטב.
4. מסדרים את עיגולי הבטטה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 8 דקות.
5. מוציאים את התבנית, ומנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות. ממתינים מעט שהטמפרטורה בפנים תרד, מחזירים את התבנית ואופים במשך שעה נוספת. בתום האפייה, מניחים לצ'יפס להתקרר לגמרי, כדי למקסם את אפקט הפריכות.
הצ'יפס נשמר היטב עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.