רכיבים
- 2 תפוחי אדמה
- 3 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס קמח
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת צ'יפס מלחייך
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות, מעבירים לסיר וממלאים במים 3/4 מהסיר. מבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
2. בקערה, מועכים לעיסה אחידה את תפוחי האדמה יחד עם הקורנפלור, הקמח, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור.
3. מוסיפים את הביצה לעיסה ומערבבים. אם הבצק לח מאוד, ניתן להוסיף עוד קמח או פירורי לחם.
4. מקמחים בנדיבות נייר אפייה, מניחים עליו את הבצק, מפזרים על הבצק עוד קמח ומכסים בנייר אפייה נוסף.
5. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר קטן.
6. בעזרת קש, מסמנים עיניים לכל עיגול, ובעזרת כף יוצרים חיוך.
7. מחממים שמן בגובה 5 ס"מ במחבת או סיר, ומטגנים את העיגולים, במשך 15-17 דקות, עד שמתקבל צ'יפס חייכני.