רכיבים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים / גדולים
- 1 בצל בינוני
- 4 ביצים קטנות
- 3-4 שיני שום
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות שמן זית או 14 גרם חמאה
- עירית טרייה קצוצה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת תפוחי אדמה אפויים עם ביצת עין:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מנקים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם, ומנקבים אותם בעזרת מזלג. מניחים בתבנית, ואופים בתנור במשך 30-40 דקות, עד לריכוך. מוציאים ומניחים בצד לצינון. לא מכבים את התנור.
3. במקביל, חותכים לקוביות את הבצל, וקוצצים דק את השום.
4. מחממים את השמן (או החמאה) במחבת גדולה, על אש גבוהה-בינונית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, עד לריכוך.
5. כשתפוחי האדמה קרים מספיק, חוצים אותם לשניים לאורכם, ובעזרת כף גורפים החוצה את תוכנם - אך משאירים שוליים של חצי סנטימטר 'בשר' תפוחי אדמה.
6. מוסיפים למחבת עם הבצל את תוכנם של תפוחי האדמה והגבינה המגורדת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים לאיחוד מלא ומסירים מהאש.
7. מסדרים את החצאים המרוקנים של תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וממלאים אותם בתערובת שבמחבת. בעזרת גב של כפית, דוחסים, מחליקים את פני השטח של תפוחי האדמה הממולאים, ויוצרים שקערורית כדי לפנות מקום לביצים.
8. מפזרים עירית קצוצה על כל תפוח אדמה, ושוברים מעל ביצה אחת.
9. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהביצים מתגבשות לביצת עין. חותכים סלט ואוכלים בתיאבון.