רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 1 גמבה אדומה
- 800 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- שבבי צ'ילי - לפי הטעם (לא חובה)
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 6 ביצים
- לקישוט: פטרוזיליה / כוסברה טרייה
אופן הכנת שקשוקה:
1. חותכים את הבצל לקוביות, כותשים את השום, וקוצצים את הגמבה לקוביות.
2. מחממים את השמן במחבת בקוטר 30 ס"מ, מטגנים את הבצל עד לריכוך, במשך 5 דקות, ומוסיפים את השום.
3. מוסיפים את הגמבה הקצוצה למחבת, ומטגנים יחד במשך 5-7 דקות, על אש בינונית, עד שהגמבה מתרככת.
4. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את העגבניות יחד עם הנוזלים. מוסיפים את כל התבלינים והסוכר, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומניחים לבישול במשך 10-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם.
מתבלים ביותר סוכר לשקשוקה מתקתקה יותר, יותר שבבי צ'ילי לשקשוקה פיקנטית יותר.
5. שוברים את הביצים על תערובת העגבניות, אחת באמצע ועוד 5 מסביב. מכסים את המחבת, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, או עד שהביצים מבושלות.
6. מסירים מהאש, מקשטים בפטרוזיליה או כוסברה קצוצה, ומגישים מיד עם לחם טרי.