רכיבים
- 900 גרם תפוחי אדמה לאפייה (מזן דרגה או אלמרה)
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח
אופן הכנת צ'יפס:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרצועות ארוכות ומעט עבות, בגודל שווה.
2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים תבנית עמוקה מלאה במים רותחים במדף התחתון של התנור, ובמדף שמעל, ממקמים את תפוחי האדמה, מפוזרים בשכבה אחידה בתבנית ומכוסים בנייר כסף. אופים במשך 10-12 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה.
3. מעבירים את תפוחי האדמה המאודים לקערה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומערבבים ידנית כף שהשמן יצפה היטב את כל תפוחי האדמה.
4. בכף מחוררת גדולה, מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 10-12 דקות נוספות (ללא הכלי עם המים), עד שמתקבל צ'יפס זהוב פריך.
5. מתבלים במלח בנדיבות ומגישים מיד.