רכיבים
- 5 בטטות בינוניות
- 100 גרם חמאה
- 1 כף מלח אטלנטי
- שמן זית
- לרוטב:
- 1 כף סילאן
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת בטטה צלויה בסילאן:
רגע לפני: תוספת ממכרת ומהירת הכנה לארוחה חלבית: מתכון לבטטה צלויה בחמאה ורוטב סילאן או איך שהסבתות אוהבות לקרוא להן, "תפוח אדמה מתוק". תכל'ס? זה בדיוק מה שתמצאו על הצלחת. בטטה נימוחה ורכה עם טאצ' מתקתק של סילאן.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מקלפים את הבטטות וחותכים לריבועים או רצועות בגודל שווה, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
• מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.
• מוציאים מהתנור, חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים אותן על הבטטות. מתבלים במלח אטלנטי ומחזירים לאפייה, עד שהבטטות רכות.
• סמוך להגשה, מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.