רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 בצל לבן
- 3 שיני שום
- 100 גרם חמאה
- 1 כף חרדל גרגרים
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כוס חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה:
רגע לפני: כי פירה לא חייב להיות מנת ברירת המחדל מתפוחי האדמה. מתכון לגראטן משכבות פרוסות תפוחי אדמה עטופות בקרם. תוספת עשירה ומנחמת לארוחה חלבית. בונוס: ניתן לאחסן במקרר את הגראטן עד 3 ימים לפני האפייה, ולחסוך זמן.
• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית קדרת חרס בערך בגודל 2X233 ס"מ, עם 20 גרם חמאה.
• פורסים את הבצל לפרוסות דקות, וכותשים את השום.
• ממיסים בסיר גדול על אש בינונית את 80 גרם החמאה הנותרים, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד לשקיפות, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שעולה ריח שום.
• מוסיפים לסיר את החרדל, החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים במשך 4-5 דקות נוספות, בסיומן מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
• יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית החרס, משטחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה באופן שווה (בשלב זה ניתן לכסות את התבנית ולאחסן במקרר עד 3 ימים).
• אופים במשך 25-30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת ותפוחי האדמה רכים (נדקרים בקלות ממזלג). אם אפיתם את הגראטן לאחר שהות במקרר, הוסיפו 5-7 דקות לזמן האפייה.
• מצננים מעט את הגראטן במשך 5 דקות לאחר האפייה, ומגישים חם.