זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כוסות אורז מלא / בר
- 400 גרם דלעת או דלורית
- 3-4 גזרים
- 1 כוס חומוס גרגירים מושרה לילה ומבושל עד ריכוך או מקופסת שימורים
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 כפות רוטב צ'ילי
אופן הכנת תבשיל אורז מלא וירקות:
• מעבירים את האורז למסננת דקה, ושוטפים במשך דקה תחת מים זורמים.
• מעבירים את האורז לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מסירים מהאש ומסננים היטב מנוזלים.
• במקביל, מקלפים וחותכים לקוביות את הגזר והדלורית או הדלעת.
• מחממים את השמן בסיר נפרד, ומטגנים במשך 5 דקות את קוביות הגזר והדלורית/דלעת. מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
• מוסיפים לסיר את החומוס והאורז המבושל, ותוך כדי ערבוב מוסיפים גם את רוטב הצ'ילי. מבשלים במשך 3 דקות יחד, ומסירים מהאש.
• מגישים חם.