זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס אורז
- 1 כוס בורגול מושרה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס אפונה מופשרת
- 2 בצל סגול
- 2 בצל לבן
- 6 פטריות טריות
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת תבשיל אורז ובורגול:
• משרים את הבורגול בכלי מלא מי ברז למשך 20 דקות, ומסננים היטב.
• מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות.
• פורסים את הפטריות לפרוסות.
• מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את הפטריות לסיר, ומקפיצים יחד במשך 4 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
• מוסיפים לסיר את האורז והבורגול, ומערבבים קלות בכף עץ.
• מתבלים בגרגרי כוסברה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.
• מוסיפים את האפונה ו-1/2 1 כוסות מים רותחים.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.