רכיבים
- 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
- 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
- 1 חלבון
- 2 חלמונים
- 4 שיני שום
- פלפל לבן
- מלח
אופן הכנת קרוקטים מתפוחי אדמה:
רגע לפני: מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מרתיחים סיר גדול מלא מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך.
• מועכים ידנית את תפוחי האדמה למחית חלקה, אך לא במעבד מזון, כי העמילן יהפוך את הפירה לעיסה.
• מתבלים את הפירה במלח ופלפל לבן לפי הטעם, כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם הפירה והחלמונים.
• טורפים את החלבון בצלחת רחבה.
• מעבירים את המחית לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים 'צינורות' פירה באורך 5 ס"מ.
• טובלים את צינורות הפירה בחלבון הטרוף, מגלגלים בשקדים ומסדרים בתבנית האפייה.
• אופים במשך 20 דקות, עד שהקרוקטים מקבלים גוון זהוב יפה.
• מגישים חם לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון.