רכיבים
- 4 קישואים בינוניים
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 2 ביצים
- 1/2 2 כוסות פירורי לחם
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פלפל קאיין
אופן הכנת צ'יפס קישואים:
רגע לפני: בואו נודה בזה: אנחנו לא באמת מצליחים להכין בבית צ'יפס כמו ההוא שמגישים לנו במסעדה ההיא. במקום זאת, כדאי שתנסו את המתכון הזה לצ'יפס קישואים זהוב וקריספי. והכי חשוב? לא צריך לעמוד לטגן, כי הכל קורה בתנור.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרססים תבנית טפלון במעט שמן או מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
• קוטמים את קצוות הקישואים, חוצים לרוחב ופורסים לאורך כל חצי ל-4 רצועות שוות.
• בקערה גדולה ושטוחה, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור.
• בקערה נוספת, טורפים את הביצים.
• בקערה שלישית - גדולה ושטוחה, מערבבים את פירורי הלחם עם גבינת הפרמזן (אפשר לוותר על הפרמזן), אבקת השום והקאיין.
• עובדים בשיטתיות, ומסדרים את הקערות בטור: ראשונה - הקמח, השנייה עם הביצים והשלישית עם פירורי הלחם. מצפים כל רצועת קישואים בקמח, טובלים בביצים, ולבסוף בפירורי הלחם.
• מסדרים את רצועות הקישואים בתבנית האפייה, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שמתקבל "צ'יפס" פריך וזהוב. מתבלים במעט מלח, ומגישים מיד עם סלסלת עגבניות פיקנטית.