רכיבים
- 2 פלפלים אדומים
- 1 חציל קטן
- 2 קישואים קטנים
- 3 עגבניות בינוניות
- 2 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כוס מים קרים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת רטטוי:
רגע לפני: כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה.
• פורסים לרצועות דקות את הפלפלים.
• פורסים לעיגולים אלכסוניים או לקוביות את החציל והקישואים.
• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, וקוצצים את השום.
• מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת כבדה, מוסיפים את רצועות הפלפלים והשום, ומטגנים יחד על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
• מוסיפים את החצילים והקישואים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם - עד שהחציל משחים והירקות מתרככים.
• מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים במשך כחצי דקה, ומוסיפים את המים.
• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 4 דקות, או עד שהירקות רכים והרוטב מסמיך.