רכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 4 שיני שום
- 60 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות חלב
- 1/2 כפית תימין יבש
- 1/2 כפית אורגנו
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פירה ועשבי תיבול:
רגע לפני: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי. כל הרעיון זה לזרוק את הכל לסיר ולהמתין עד לקבלת המנה המושלמת.
• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות, וכותשים את שיני השום.
גרסת הבישול האיטי:
• משמנים קלות סיר לבישול איטי (קרוקפוט), מניחים בסיר את קוביות תפוחי האדמה, החמאה, השום הכתוש, ורבע כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך 3-4 שעות בחום גבוה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
• מעבירים את תפוחי האדמה לקערת מיקסר, ומערבבים יחד עם השמנת, גבינת הפרמזן, החלב ועשבי התיבול. מעבדים בפולסים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת מרקם חלק. אם התערובת סמיכה ויבשה מידי, ניתן להוסיף מעט חלב.
גרסת הממהרים:
• מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מלא מים כ-40 דקות, עד להתרככות.
• מסננים מנוזלים, ובעזרת מטחנת ירקות (מולן א-לגום) או ממעך ידני, מרסקים למחית, אותה מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מחממים את החלב בסיר נפרד, יחד עם השמנת והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים את הנוזלים על מחית תפוחי האדמה.
• מוסיפים את עשבי התיבול ומעט חלב, אם צריך. מעבדים הכל יחד בעזרת מקל בלנדר או מיקסר. לאחר מכן טועמים ומשפרים תיבול.
אופן ההגשה: מגישים חם סמוך להכנה ומפזרים מעל עירית קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!