רכיבים
- 1 ק"ג דלעת (אפשר גם דלורית)
- 4 שיני שום
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כף עלי תימין טריים
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת גראטן דלעת:
רגע לפני: קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות ומושלמות לימי חורף קרירים. מנת צד נהדרת שהולכת נפלא עם אורז, עדשים וגם בשר. מתכון פשוט להכנת גראטן צרפתי כתום.
• מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ. הדרך הקלה ביותר לקלף דלעת היא לחלק אותה לשני חצאים, להסיר בעזרת כף את הגרעינים, לקלף בעזרת סכין או קולפן חד, ואז לחתוך את הדלעת לרצועות ולקוביות בגודל הרצוי (בהמשך יש סרטון מעולה שמסביר איך לעשות זאת בקלות).
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
• קוצצים דק את הפטרוזיליה, כותשים את שיני השום ומערבבים בקערה גדולה יחד עם עלי התימין, פירורי הלחם והשמן (כדאי להוסיף יותר שמן).
• מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב, עד שהקוביות מצופות מכל צד.
• שוטחים את קוביות הדלעת בתבנית בשכבה אחת, יוצקים מעל את שאריות התיבול שבקערה ומכניסים לאפייה במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהקוביות מתרככות ומשחימות קלות. כל 30 דקות, מערבבים את הדלעות שבתנור.
אופן ההגשה: חם. לצד מנת אורז, עדשים ואף בשר או שפשוט אפשר לנשנש אותן כך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!