רכיבים
- 500 גרם אורז עגול (ארבוריו)
- 1 בצל
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 2 שיני שום
- 1 כף חמאה
- 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 גבעולי תימין
- 3 כוסות ציר ירקות או מים (750 מ"ל)
- מלח ופלפל
אופן הכנת ריזוטו פטריות:
רגע לפני: המנה הזו היא קלאסיקה איטלקית שאחרי טעימה אחת, תשנה לכם את כל מה שחשבתם על אורז (מישהו אמר משעמם?). מתכון לריזוטו עם פטריות, שום ותימין במרקם קטיפתי ומענג.
• חותכים את הבצל לטבעות דקות, וקוצצים את השום.
• פורסים את הפטריות לפרוסות.
• מחממים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל, הפטריות, השום והתימין ומטגנים במשך 5 דקות.
שימו לב: שווה להשקיע בציר ירקות עשיר, שיעניק טעם עמוק לריזוטו. כך תעשו זאת: קוצצים גס 2 גזרים, בצל, גבעול כרישה (ללא החלק הירוק). מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הירקות הקצוצים על אש בינונית עד לריכוך, במשך 10 דקות. מוסיפים צרור פטרוזיליה קטן, 2 ענפי תימין - בשלמותם וכף פלפל אנגלי. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות, ומסירים מידי פעם בעזרת כף את הקצף השומני שמצטבר למעלה. מסננים במסננת דקה עד לקבלת נוזל ציר טהור.
• מוסיפים את האורז לסיר ובהדרגה 3 כוסות מציר הירקות (את השאר אפשר לשמור בהקפאה) - מוסיפים מצקת אחת בכל פעם ומערבבים, עד שהנוזל נספג באורז. אמנם ניתן להחליף את הציר במים, אך אז מתפספס המרקם המיוחד שהציר מעניק לתבשיל.
• מבשלים את הריזוטו במשך 20 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ.
• מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שהאורז מגיע לדרגת אל-דנטה, הגרגרים לא דביקים, ציר המרק לא נספג לחלוטין והמרקם קרמי אך לא רך מאוד.
• מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומגישים חם.