רכיבים
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה כתומה
- 1 גמבה צהובה
- 1 חציל קטן
- 1 קישוא
- 5 פטריות טריות
- 5 שיני שום
- 200 גרם קוביות גבינה בולגרית / מלוחה
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן הכנת אנטיפסטי:
רגע לפני: מנת אנטיפסטי היא ההוכחה הכי טובה לכך שמאחורי כל דבר מרשים, לא תמיד עומדת השקעה גדולה. למעשה, לפעמים היא בכלל לא קיימת: מתכון פשוט לירקות קלויים בתנור עם גבינות, מה שבאיטליה קוראים "אנטיפסטי".
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• חותכים לקוביות הגמבות.
• פורסים לעיגולים את החציל, הקישוא, הפטריות והשום.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשטחים עליה את קוביות הגמבה, הפטריות, עיגולי החציל והקישוא.
• יוצקים את שמן הזית מעל הירקות וקולים אותם בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהירקות משחירים בקצוות.
• מעבירים את הירקות הקלויים לקערה. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגבינה. מתבלים, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
אופן ההגשה: גמיש מאוד. ניתן להגיש חם או קר, כתוספת יפה לצד המנה העיקרית, או כמילוי מיוחד לבגט ולהוסיף עגבניות שרי וזיתים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!