רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 6 שיני שום, כתושות
- 900 גרם בשר בקר טחון
- מלח ים
- 1 כף + 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 2 כפיות צ'ילי גרוס
- 1 כפית פפריקה חריפה / פלפל קאיין
- 1 כף דבש
- 2 כפות רסק עגבניות
- 425 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 1/2 3 כוסות ציר עצמות בקר / מים - אופציה עדיפה פחות
אופן הכנת צ'ילי קון קרנה טקסני:
1. בסיר גדול עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות עד לשקיפות.
2. מוסיפים את הבשר והשום, מגביהים לאש גבוהה, מתבלים במלח בנדיבות ומטגנים במשך 4 דקות, תוך ערבוב הבשר ופירור הגושים בעזרת כף עץ.
3. מתבלים בכמון, פפריקה, אורגנו, אבקת צ'ילי, צ'ילי גרוס, פפריקה חריפה / פלפל קאיין, ומבשלים במשך 30 שניות.
4. מערבבים עם תכולת הסיר את הדבש, רסק העגבניות, קוביות העגבניות, החומץ, וציר עצמות הבקר.
5. מביאים לרתיחה, ולאחר הבעבוע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה במשך כשעתיים עד שהבשר רך ונוזלי התבשיל מסמיכים. טועמים, ומוסיפים מלח, אם צריך. מגישים חם עם ליים או לימון סחוט מעל וכוסברה קצוצה.