לבצק:
- 500 גרם קמח לבן, מנופה
- 1 כף קורנפלור
- 25 גרם שמרים טריים / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות (40 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 4 כפות (44 מ"ל) שמן
- 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
- 1 כפית (10 גרם) מלח
לציפוי:
- שומשום
- פרג
- 1 חלמון מהול עם כפית מים
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית מלבנית גדולה, בגודל של כ-32 ס”מ לפחות, בנייר אפייה. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי החלה, פרט למלח - ומערבלים 4 דקות במהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.
2. מעבירים את הבצק למשטח ישר ולשים ידנית כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים באופן כפול, כ-30 דקות עד שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.
4. מרדדים כל עיגול לעלה באורך התבנית ומגלגלים כל עלה לרולדה. קולעים צמה ומניחים בתבנית.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתפיחים כפול - כ-30 דקות - ומורחים בביצה. מקשטים עם השומשום והפרג ואופים 30 דקות.
6. מוציאים את החלה עם נייר האפייה מהתבנית וממשיכים לאפות, עד שהשוליים והתחתית מזהיבים, כ-15 דקות.
בעת אפיית החלה משאירים בתחתית התנור תבנית אחת, על מנת שכשנחזיר את החלה אליו בשנית, היא תמשיך להיאפות על משטח חם.