רכיבים
- 6-8 חתיכות דג בורי טרי
- 2 גמבה אדומה
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל כתום
- 1 פלפל חריף
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 לימון
- 10 שיני שום
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף פפריקה בשמן
- 1 כף פפריקה חריפה (לא חובה)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
רגע לפני: בסעודת השבת, אין כמו דגים עסיסיים ברוטב אדום חריף וחלה טרייה וריחנית ביד. מתכון מנצח לדג מרוקאי עשוי היטב, שמשאיר טעם של עוד.
• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מלבד הפלפל חריף.
• פורסים את השום לפרוסות, וקוצצים דק את הכוסברה.
• בסיר סוטאז׳ (רחב ונמוך) מחממים 1/2 כוס שמן ומטגנים במשך 3 דקות את רצועות הפלפלים, את הפלפל החריף מניחים קרוב לשולי הסיר.
• כאשר הפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והשום הפרוס.
• מנמיכים את האש ומניחים על הירקות את פרוסות הדג.
• מפזרים מעל את הפפריקות והמלח בשכבה אחידה.
• הסוחטים את הלימון לקערה קטנה, מוסיפים 1/3 כוס שמן ורסק העגבניות, ומערבבים היטב. שופכים מעל הדגים.
• מפזרים את הכוסברה על הכל ומכסים את הסיר.
• מבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית-גבוהה, ומידי פעם מנערים את הסיר.
אופן הגשה: הדגים הולכים מצוין עם לחם הפרנה המרוקאי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!