זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן זית / 30 גרם מחמאה
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 כוס ציר מרק עוף / מים
- 2 כפות יין אדום
- 2 גבעולי תימין
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת על אש בינונית מחממים את השמן או ממיסים את המחמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את הפטריות ומאדים במשך 5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות.
3. יוצקים על הכל את ציר העוף / המים והיין, מוסיפים את התימין ועלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש, ונותנים לנוזלים לבעבע במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.