מחפשים לגוון בשולחן השבת? פשטידת כרובית טעימה להפליא תעשה לכם את העבודה. המתכון קל ופשוט, התוצאה נהדרת.
החומרים:
ראש כרובית חי חתוך לפרחים, או כרובית קפואה.
מים רותחים, מלח לפי הטעם.
שום גבישי,
ביצה,
פפריקה חריפה,
מרגרינה,
פרורי לחם.
אופן ההכנה:
מניחים את הכרובית בסיר עם מים רותחים שהומלחו, ומבשלים עד שהירק רך לחלוטין. הקפוא מתבשל מהר מאוד.
מסננים היטב, מקררים, מועכים ומערבבים עם ביצה טרופה, שום גבישי ופפריקה חריפה לבחירה.
לרפד תבנית עגולה בינונית בניר אפיה משומן, לפזר פירורי לחם או קמח מצה על השמן בשכבה דקה כדי שיספוג את הנוזלים.
להניח את הבלילה ולפזר מעליה, שוב, פרורי לחם. לנקד עם עיגולי מרגרינה קטנים, או לרסס שכבה דקה של תרסיס שמן.
לאפות בתנור בחום בינוי עד שהפשטידה זהובה ומוצקה. להגיש חם.