לקוגל:
- 7-8 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים
- 1 כוס שמן
- 2 בצלים, קצוצים
- 3 ביצים
- מלח, פלפל שחור ופלפל לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1 כף סוכר
- 1 כף דבש
לבשר:
- 500 גרם אונטריב (צלעות, נתח מס' 2), ללא עצם
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות רוטב טריאקי
אופן הכנת יאפצ'ק:
מתחילים בהכנת הבשר:
1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור, עוטפים בשתי שכבות של נייר אפייה ועוטפים שוב עם נייר כסף לאטימה הרמטית.
2. מניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור (להגברת הנוזלים), ואופים את הבשר במשך 8 שעות על 150 מעלות.
הכנת הקוגל:
3. מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת נקייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
4. במחבת גדולה, מחממים מחצית מכמות השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הדבש והסוכר, מערבבים יחד ומסירים מהאש.
5. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מחצית מכמות השמן הנותרת, מלח, פלפל שחור, פלפל לבן ואת הבצל המטוגן, כשהוא עוד רותח. מערבבים היטב ומחזירים את כל התערובת לסיר הטיגון. מבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות.
6. בעזרת צלחת, הופכים את הקוגל (תוכלו לראות הטכניקה כאן), ומבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואחר כך 25 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.
7. לאחר שהקוגל מצטנן לגמרי, חוצים אותו לרוחב לשני חצאים שטוחים ושווים.
חוזרים לבשר:
8. מפרקים וקוצצים את הבשר ומעבירים אותו לסיר יחד עם הנוזלים שהתקבלו באפייה הארוכה. מוסיפים את הטריאקי ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה עד לצמצום מלא של הנוזלים.
הרכבת היאפצ'ק:
9. מניחים חצי אחד של קוגל בתבנית, משטחים מעל את הבשר ומכסים עם החצי השני.
10. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומהדקים היטב את הקצוות. אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות - וכך נולד לו יאפצ'ק.