רכיבים
- 1/8 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר (לשמרים)
- 1/2 4 כוסות קמח, מנופה
- 3 ביצים
- 1/2 כפות מלח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן צמחי
- שומשום או פרג (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מתכון ל-2 חלות
1. ממיסים את השמרים עם המים וכפית סוכר. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 10 דקות, עד שהשמרים מעלים קצף.
2. בקערה גדולה מאוד, טורפים קלות את הביצים, מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן וטורפים שוב. מוסיפים את תערובת השמרים וטורפים היטב.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך עיבוד התערובת, עד לקבלת בצק רך אחיד - מתחילים בערבוב עם כף גדולה ובהמשך עוברים לעיבוד בידיים. לשים במרץ במשך 15 דקות, עד שהבצק גמיש וחלק מאוד. מוסיפים עוד קמח אם הבצק דביק מדי.
4. יוצקים מעט שמן לקערה ומצפים את הבצק, כך שיהיה משומן היטב מכל צד. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים את הקערה במקום חמים במשך 2-3 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר ההתפחה, נותנים לבצק כמה אגרופים, לשים אותו שוב במשך 3-4 דקות, ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
6. קולעים את שני חלקי הבצק לשתי חלות - תוכלו לקלוע על 3 או לצפות בסרטון הבא שמלמד כיצד קולעים חלה על 4 או על 6:
7. על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מניחים את החלות במרחק גדול אחת מהשנייה כיוון שהן יגדלו באפייה. מכסים באופן רפוי ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
8. טורפים את הביצה הנותרת, מברישים את החלות ומפזרים מעל שומשום או פרג, אם רוצים.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהחלות מקבלות גוון זהוב עמוק. איך תדעו שהן מוכנות לגמרי? אם הן משמיעות קול חלול כשנוקשים על תחתיתן.