זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כוסות אורז לבן (עדיף בסמטי) לא מבושל
- 4 כוסות מרק ירקות צח
- 1/2 2 כפיות מלח גס
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 1 כוס בזיליקום חתוך לרצועות דקות
אופן הכנת אורז עם עגבניות שרי ובזיליקום:
1. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, תוך ערבוב לעיתים קרובות במשך 3 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
2. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים כדי לצפות את האורז עם השמן, הבצל והשום, ומטגנים יחד במשך 2 דקות, עד שהאורז מתחיל להיות שקוף.
3. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. בזהירות, מסדרים את עגבניות שרי על החלק העליון של האורז, מכסים את המחבת ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהאורז רך. מסירים את המכסה, מפזרים מעל את הבזיליקום ומגישים חם.