רכיבים
- 500 גרם קמח לחם לבן
- 1 כפית מלח
- 25 גרם שמרים טריים
- 150 גרם סוכר (ניתן להפחית מעט מכמות הסוכר)
- 350 מ"ל מים חמים
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- פרג
- לזיגוג:
- 50 מ"ל מים רותחים
- 2 כפות סוכר
אופן הכנת חלה מתוקה:
זמן ההכנה מתייחס לדקות העבודה במצטבר, אך יש להביא בחשבון את זמני ההתפחה - שעתיים נוספות, והאפייה - 30 דקות נוספות.
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, ומערבבים יחד עם המלח.
2. מוסיפים לקערה את השמרים, הסוכר, הביצה והשמן. בהדרגה, מוסיפים את המים ומעבדים יחד לבצק במיקסר במשך 5 דקות או ידנית, עד לקבלת בצק חלק, רך מאוד, אך נוח לעבודה.
3. מכסים את הקערה בשקית ניילון או מגבת מטבח נקייה, ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. על משטח מקומח, לשים את הבצק במשך כמה דקות, וקולעים לצמה / מחלקים ללחמניות אישיות / כל צורה אהובה אחרת. כיוון שהבצק מאוד רך, כדאי לעבוד בידיים משומנות.
5. מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. במקביל, מחממים את התנור ל-190 מעלות.
7. מברישים את החלה בביצה, מפזרים פרג בנדיבות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלה מקבלת גוון שחום עמוק.
8. לקראת סוף האפייה, מכינים את הזיגוג: מרתיחים את המים, ומערבבים עם הסוכר. ברגע שמוציאים את החלה מהתנור, יוצקים עליה את הזיגוג בעזרת כף. מסירים את החלה מהתבנית, כדי שהתחתית שלה לא תירטב, ומצננים על רשת.