זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 3 שיני שום, פרוסות
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם אורז ריזוטו
- 1 ליטר מים חמים או ציר ירקות
- 1 כוס יין לבן
- מלח ופלפל לבן
- 3 פטריות שמפיניון, קצוצות
- 3 פטריות פורטבלו, קצוצות
- חופן פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים חמים
- קמצוץ תימין מיובש
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנת ריזוטו עם פטריות:
1. ממיסים בסיר את החמאה יחד עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ במשך 2 דקות.
3. מוסיפים את היין הלבן ונותנים לאורז לספוג אותו היטב.
4. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל לבן ותימין.
5. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים, תוך ערבוב מתמיד.
6. מוספים את השמנת המתוקה והפרמזן, מערבבים יחד היטב ומסירים מהאש. מגישים חם.
>> לחצו כאן למתכון בורקיטס קטנים ומופלאים במילוי גבינות עם השפית מורן פינטו