רכיבים
- 1 חציל
- 2 קישואים מוצקים
- 2 עגבניות
- 1 בצל גדול
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 3 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת רטטוי:
1. חותכים לקוביות את החצילים, הקישואים, העגבניות וקוצצים את הבצלים.
2. מחממים את השמן בסיר עמוק בעל קוטר קטן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
3. מוסיפים את קוביות החציל והקישואים, ומאדים יחד במשך 2 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור ומערבבים. אם התבשיל סמיך מדי, ניתן להוסיף חצי כוס מים.
5. מערבבים את הירקות, ומבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.
איך מגישים? עם אורז לבן, עם קציצות, עם שניצלים (בימים הלחוצים של פסח, גם שניצל סויה לגיטימי לחלוטין).
ואם בא לכם לשדרג את העסק לדרגת סנדוויץ' עסיסי, מרחו מעט מיונז על פרוסת לחם, הניחו בנדיבות מתערובת הרטטוי, אפשר להוסיף רוטב חריף או סחוג וסגרו עם פרוסת לחם נוספת.