רכיבים
- 1 חבילת ניוקי בוואקום
- 300 גרם חזה עוף
- 3 כוסות שעועית ירוקה שלמה קפואה
- 6 שיני שום
- 5 כפות שמן
- 1 לימון סחוט היטב
- 1 כף פפריקה מעושנת
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
רגע לפני: מה יש לנו כאן? תוספת מושלמת לעיקרית בשולחן השבת שגונבת את ההצגה, לא מחזירה שבויים או איך שלא תרצו לקרוא למנה מוצלחת במיוחד: מתכון לניוקי, עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון.
• פורסים דק את חזה העוף.
• פורסים את שיני השום.
• מחממים בווק את השמן, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים במשך 4-6 דקות, עד שכולם מזהיבים.
• מוסיפים את רצועות חזה העוף, ומטגנים במשך 4 דקות נוספות, עד שהוא משנה את צבעו.
• מוסיפים את השעועית, ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות.
• מוסיפים את השום הפרוס, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, נותנים ערבוב נמרץ ולבסוף סוחטים מעל את הלימון.
• משהים את הווק על להבה בינונית, עד לספיגת טעמים ומסירים מהאש.