רכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 2 כפות סוכר
- 1 קוביית שמרים טריים
- 1/3 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 1/2 כף מלח
- למילוי:
- 1 כוס זיתים מגולענים ומסוננים
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- מעט צ'ילי גרוס יבש (לבחירה)
- 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 ביצה להברשה
אופן הכנת מאפה שושנים אישי:
רגע לפני: אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה • מדריך וידאו שלב אחרי שלב להכנת שושנים יפיפיות.
• בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מניחים את הקמח (לאחר ניפוי), מפוררים את קוביית השמרים, מוסיפים את הסוכר, ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
• מוסיפים את השמן, הביצה והמים ולשים במשך דקה. לבסוף, מוסיפים את המלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
• מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו - כחצי שעה.
• בינתיים, מכינים את ממרח הזיתים: במעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את הזיתים, שמן הזית, השום, הצ'ילי, עד לקבלת מחית. מערבבים בכלי יחד עם הגבינה הצהובה המגורדת.
>> רוצים לגוון? הנה מתכון נהדר לפסטו שתוכלו למלא בו את המאפים
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו מעט את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.
• בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.
• מרדדים קלות כל כדור, וחורצים ארבע קווים עמוקים מכל צד.
• מניחים במרכז העיגול כפית ממרח הזיתים (או הפסטו) ומקפלים כל שני קצוות למרכז, ליצירת שושנה (ראו וידאו).
• מסדרים את השושנים בתבנית שקעים חד פעמית או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב יפה.