רכיבים
- 300 גרם גריסי פנינה
- 1/2 ק"ג דלעת
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 3 שיני שום
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת ריזוטו גריסים:
רגע לפני: תוספת מתוחכמת ומעניינת לשולחן השבת: מתכון להכנת תבשיל גריסים עם קוביות דלעת ופטריות שבאופן משמח מזכיר מאוד את הטעם והמרקם של הריזוטו, בגרסה שכולה פרווה.
1. מקלפים את הדלעת, מרוקנים מגרעינים וסיבים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל שווה.
2. פורסים את הפטריות, ללא הרגל, ואת שיני השום לפרוסות דקות.
3. מבשלים את הגריסים במים רותחים, ביחס של כוס מים אחד לכל כוס גריסים, במשך 20 דקות, עד לריכוך. מסירים מהאש.
4. מחממים כף שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים קלות את פרוסות השום עד להזהבה.
5. מוסיפים את קוביות הדלעת והפטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן ומטגנים במשך 10 דקות, עד שהפטריות משחימות, הדלעת מתרככת והנוזלים מתאדים, מידי פעם מערבבים.
6. מוסיפים לסיר את הגריסים המבושלים והיין הלבן ומבשלים יחד במשך 5 דקות נוספות.
אופן ההגשה: מגישים חם כתוספת מתוחכמת ומעניינת למנה עיקרית של דג, עוף או בשר. כמובן, ניתן להגיש כמנה בפני עצמה.