רכיבים
- 1/2 ק"ג כבד
- 2 בצלים בינוניים
- 2 ביצים קשות
- למרקם יציב: 4 בייגלה או 2 קרקרים (לא חובה)
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת כבד קצוץ
רגע לפני: מתאבן, סלט, ממרח, תוספת לעיקרית או כמנה ראשונה - מתכון להכנת כבד הקצוץ שמתאים כמעט לכל קטגוריה אפשרית בשל יכולתו להשתלב בקלות שכזו עם טעם עדין אך דומיננטי מספיק. מה שהתחיל במטבח האשכנזי והפך לקלאסיקה בכל בית בישראל.
• קוצצים דק את הבצלים.
• מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים על אש נמוכה מאד את הבצלים, עד שיהיו שקופים. במשך לפחות 25 דקות.
לקראת סוף הטיגון, מוסיפים גם את הכבדים למחבת.
• מעבירים למעבד מזון את הבצל והכבד, הביצים הקשות ומעט שמן זית. אפשר להוסיף בייגלה או קרקרים, לקבלת מרקם יציב יותר.
• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. שימו לב: יותר זמן במעבד המזון, הכבד הופך לממרח בעל מרקם גס.
• מעבירים לכלי אחסון, ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הארוחה.
אופן ההגשה: הכבד הקצוץ משתלב נפלא עם ריבת בצל עסיסית ופרוסות קרוסטיני.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!