לקרם הלימון:
- 2 ביצים גדולות
- 4 חלמונים גדולים
- 4 עד 6 לימונים, שטופים ומיובשים
- ½1 כוסות סוכר מגורען
- 6 כפות מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות
לקצפת:
- 1 מיכל קצפת צמחית
- 2 כפות סוכר מגורען
אופן ההכנה:
1. מכינים את קרם הלימון: בקערה בינונית, מקציפים בעדינות את כל הביצים והחלמונים יחד ואז מניחים בצד. מגרדים דק את קליפתם של 4 הלימונים לסיר בינוני. סוחטים מספיק לימונים בכדי להכין כוס מיץ אחת. מוסיפים את המיץ לסיר ומקציפים פנימה את הסוכר.
2. מניחים את הסיר על אש בינונית-נמוכה ומקציפים פנימה את הביצים הטרופות. מבשלים את התערובת, תוך כדי הקצפה או בחישה בכף עץ ללא הפסקה, כדי למנוע רתיחה, עד שהיא מסמיכה, במשך 5 עד 8 דקות.
3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את המרגרינה, כמה חתיכות בכל פעם - ומקציפים עד שהיא נמסה. מסננים את קרם הלימון דרך מסננת, למיכל פלסטיק או זכוכית. מכסים בניילון נצמד הדוק היטב על פני קרם הלימון ומעבירים למקרר עד שמתייצב, במשך כ-4 שעות.
4. מכינים את הקצפת: מכניסים את הקצפת והסוכר לקערת ערבוב גדולה ומקציפים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים להקציף עד שהקרם מתייצב ממש.